Nissedøre på Katbakken

Find de 24 nissedøre – se på kortet,
hvor de gemmer sig!

Nissefamilien Rødhat er en stor familie af skovnisser, som lige som sidste år er flyttet til Øster Hornum, nærmere betegnet Katbakken. De kan ikke undvære Øster Hornum, så de kommer igen og igen

år efter år! Familien består af Nissemor, Nissefar og deres 23 nissebørn, og de har bosat sig rundt omkring i Katbakkeskoven. Familien Rødhat er flyttet til Katbakken, fordi Julemanden har brug for deres hjælp.

Julemanden har givet dem en vigtig opgave – de skal hjælpe ham med at holde øje med byens børn, lave drillerier og indsamle alle børnenes juleønsker.

Nisserne har i løbet af december meget travlt med at besøge alle familierne i byen. Når de kommer trætte hjem fra besøgene, elsker de når søde børn har lagt en lille ting til dem – fx en pebernød, en mandel, en tegning eller noget andet i deres nissebo – og de husker de søde børn, når de rapporterer tilbage til Julemanden. Nisserne og Julemanden husker alle børn, både de artige, de uartige, de lurvorne og de bedårende!

Nissemor og Nissefar har svært ved at huske, hvor alle deres nissebørn har bosat sig i skoven. Derfor har de lavet et kort, hvor de kan se alle nissebørnenes nisseboer. Kortet kan ses herunder eller på www.oster-hornum.dk

Sidste år havde Nissemor og Nissefar opstillet en stor postkasse i skoven. Her kunne alle børn aflevere deres breve til julemanden. Den var alt for lille, da der kom mange hundrede breve, så i år er der i stedet kommet en nisse-postcentral (se kortet), hvor børnene kan aflevere breve til julemanden. Der er i nisse-postcentralen fire brevsprækker, hvor der kan postes breve: En til de artige, en til de uartige, en til de lurvorne og en til de bedårende. Ved nisse-postcentralen er der allerede nu ankommet den julekane, som til jul fragter alle brevene til julemanden.

Lige før juleaften kommer Julemanden forbi og tømmer de fire postkasser, læser alle børnenes breve og færdiggør sin seddel over alle børnenes juleønsker.

Postcentralen med de fire brevsprækker
Julekanen, som skal fragte alle børnenes breve til julemanden