Nissefamilien Rødhat på Katbakken

Find de 24 nissedøre

Op mod jul sker der ofte de forunderligste ting og sager; det kogler, det kribler, det krabler. Som det fx sker på Katbakken i Øster Hornum. Hertil flytter for tiden nissefamilien Rødhat, en stor familie af skovnisser. Familien består af Nissemor Rødhat, Nissefar Rødhat og deres 23 lystige nissebørn, som vil bosætte sig rundt omkring i Katbakkeskoven. De regner med alle at være flyttet ind første søndag i advent. Nissemor Rødhat og Nissefar Rødhat vil bo sammen i deres hyggelige nissebo, mens deres 23 børn kommer til at bo i hver deres lille nissebo, som man kan kende på den lille røde dør, som det kan ses af fotoet. Dette foto stammer fra sidste år, hvor familien havde slået sig ned et hemmeligt sted på Mors. Familien Rødhat flytter til Katbakken, fordi Julemanden har brug for deres hjælp. Julemanden har givet dem en vigtig opgave – de skal hjælpe ham med at holde øje med byens børn, lave drillerier og indsamle alle børnenes juleønsker.

Skovnisser er dygtige til mange ting, men håndværkere er de ikke, slet ikke. Derfor har de allieret sig med Peder Kjær, der er i gang med at hjælpe dem med at indrette de 24 nisseboer med de røde døre.

Nisserne har i løbet af december meget travlt med at besøge alle familierne i byen. Når de kommer trætte hjem fra besøgene, elsker de, når søde børn fra Øster Hornum har lagt en lille ting til dem – fx en pebernød, en mandel, en tegning eller noget andet i deres nissebo – og de husker de søde børn, når de rapporterer tilbage til Julemanden.

Nissemor Rødhat og Nissefar Rødhat har svært ved at huske, hvor alle deres nissebørn har bosat sig i skoven. Derfor har de lavet et kort, hvor de og nu også børnene i Øster Hornum kan se, hvor alle nissebørnenes nisseboer befinder sig.

Nissemor og nissefar vil også sætte en stor postkasse op i Katbakkeskoven (se kort), hvor alle Øster Hornums børn kan aflevere deres breve til Julemanden. Før juleaften kommer Julemanden forbi og tømmer postkassen, læser alle børnenes breve og færdiggør hans syv en halv meter lange seddel over alle børnenes juleønsker.